Как приготовить полукопченые колбасы?
ПОЛУКОПЧЕНЫЕ КОЛБАСЫ
К полукопченым колбасам относятся изделия, готовые к употреблению в пищу после варки, копчения и сушки. Значительная часть полукопченых колбас насыщена жиром и очень питательна. В отличие от вареных колбас, полукопченые содержат меньше влаги, что достигается тепловой обработкой и высушиванием.
Приводим рецепты изготовления некоторых полукопченых колбас.
Колбаса полтавская высшего сорта
Изготавливается из такого сырья: мясо говяжье соленое первого сорта — 30 кг, свинина полужирная соленая — 30 кг, грудинка свиная соленая—40 кг. На каждые 100 кг сырья добавляют 0,1 кг сахара, 0,06 кг черного перца, 0,05кг душистого перца и 0,065 кг чеснока. Полтавскую колбасу изготовляют из охлажденного, остывшего и размороженного мяса. Говяжье мясо солят при температуре 2—4°С после измельчения в течение 3 сут. Для засола на каждые 100 кг мяса кладут 3 кг соли и 100 г аскорбинки. Свинину полужирную измельчают и засаливают так же, как говяжье мясо. Свиную грудинку засаливают сухим посолом смесью соли, аскорбинки и сахара. Продолжительность посола 3—5 сут.; температура 2—4°С.
Затем говяжье мясо измельчают через решетку в 2 мм, смешивают с пряностями в течение 5—6 мин. После этого добавляют полужирную свинину небольшими порциями, смешивают и добавляют свиную грудинку. После перемешивания фарш плотно набивают в оболочки, перевязывают и подвергают осадке в течение 2—4 час. при 10—12°С в хорошо проветриваемом помещении. После осадки колбасу слегка обжаривают при температуре 60—90°С в течение 40 мин. Прогретые в обжарке батоны варят при невысокой температуре 70—80°С в течение 55—60 мин.
Сваренные батоны остывают при 12—20°С, и затем их коптят в течение 12—24 час. при 35— 50°С. После копчения колбасу высушивают в сушилках в течение 2—4 сут. при температуре 12- 15°С.
Колбаса украинская первого сорта
Изготавливается из такого сырья: мясо говяжье соленое второго сорта - 50 кг, свинина полужирная соленая
25 кг, грудинка свиная соленая или шпиговые обрезки с окороков и ло паток—25 кг. На каждые 109 кг сырья добавляют 0,1 кг сахара, 0,05 кг красного или черного перца, 0,05 кг корицы и 0,075 кг чеснока.
Технология приготовления украинс
Колбаса семипалатинская второго сорта
Изготавливается из такого сырья: мясо говяжье соленое второго сорта — 58 кг, мясо свиное или баранье соленое с содержанием 30—50% жира—13 кг, мясо сердец, обрезь мясная или мясо с головы соленые —20 кг, шпик свиной соленый, курдючное сало, шпиковые обрезки—7 кг, крахмал или пшеничная мука—2 кг. На каждые 100 кг сырья добавляют 0,1 кг сахара, 0,05 кг красного или черного перца и 0,08 кг чеснока. Приводим несколько рецептов варено-копченых колбас, которые рекомендует Шмидт (Германия).
Комментарии
What web host are you the use of? Can I get your affiliate link for your host?
I wish my site loaded up as quickly as yours lol
Here is my web site: Emilian Wojewoda: http://sk.argostyle.eu/
web site is in fact good and the visitors are
genuinely sharing nice thoughts.
Take a look at my webpage Imre Bogucki: http://ladnespodnie.h2g.pl
Look at my web page: jak latwo zarobic: http://sg6edge.pl/
curious about your situation; we have developed some nice procedures and we
are looking to swap methods with others, why not shoot me an e-mail if interested.
Feel free to visit my homepage Aaron Szymoniak: http://ladnabielizna.vipower.pl
you have put in penning this blog. I am hoping to view the same high-grade content from
you in the future as well. In fact, your creative writing abilities has motivated me to get
my very own blog now ;)
Here is my page: Miron Kaplon: http://ladnabielizna.xcl.pl
the blogosphere. Short but very accurate info… Thanks for sharing this one.
A must read article!
my web-site; Bastian Wnek: http://ladnabizuteria.098.pl
blog post. It was funny. Keep on posting!
Here is my webpage - Norbert Żadlo: http://tanieperfumy.098.pl
My weblog: Marcus Dawidowicz: http://ladnesukienki.098.pl
this web site, Keep up the pleasant job.
My web blog :: Jaroslaw Olech: http://ladnabielizna.xcl.pl
website yourself? Please reply back as I'm planning to create
my own site and would love to know where you got this from or exactly what the
theme is named. Appreciate it!
Here is my web-site; Mariusz Klimaszewski: http://ladnespodnie.xcl.pl
You have ended my four day lengthy hunt! God Bless you man.
Have a nice day. Bye
Take a look at my web site :: Emilian Pasik: http://ladnabielizna.hekko24.pl
I'm not sure why but I think its a linking issue. I've tried it in two different web browsers and both show the same results.
Here is my site :: Gniewko Balcerzak: http://ladnetorebki.hekko24.pl
be ok. I'm undoubtedly enjoying your blog and look forward
to new posts.
Here is my site; Dobromir Mencel: http://ladnetorebki.hekko24.pl
commented here, I am genuinely enjoying by these.
Also visit my webpage: Zbigniew Bocian: http://kurtkiplaszcze.hekko24.pl
site carries amazing and truly excellent information in support of visitors.
Take a look at my web blog Slawomir Walkiewicz: http://ladnespodnie.hekko24.pl
My page :: Stefan Gacek: http://ladnabizuteria.098.pl
that it's truly informative. I am going to watch out for brussels.
I will be grateful if you continue this in future. A lot of people will be benefited from your
writing. Cheers!
Check out my web blog - Levente Kolodziej: http://tanieperfumy.xcl.pl
When I look at your blog in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping.
I just wanted to give you a quick heads up! Other
then that, excellent blog!
My homepage; Teo Rudnicki: http://ladnabizuteria.vipower.pl
more on this subject? I'd be very grateful if you could elaborate
a little bit further. Many thanks!
Also visit my website: Eryk Adamek: http://ladnespodnie.hekko24.pl
was wondering if you knew where I could locate a captcha plugin for my comment
form? I'm using the same blog platform as yours and I'm
having trouble finding one? Thanks a lot!
Feel free to surf to my page :: Raul Nadolski: http://ladnetorebki.xcl.pl
happening with this piece of writing which I am reading at this place.
Feel free to visit my web-site Rodion Tarasiuk: http://ladnesukienki.hekko24.pl
Thank you so much and I am having a look ahead to contact you.
Will you kindly drop me a mail?
my website Emanuel Paszkiewicz: http://ladnesukienki.xcl.pl
He always kept talking about this. I will forward this article to him.
Pretty sure he will have a good read. Many thanks for sharing!
My blog: Belzebub Skrzypiec: http://tanieperfumy.098.pl
Do you ever run into any internet browser compatibility issues?
A number of my blog readers have complained about my
site not working correctly in Explorer but looks great in Chrome.
Do you have any suggestions to help fix this problem?
Feel free to surf to my web-site; Emanuel Komorowski: http://tanieperfumy.xcl.pl
My website; Rufus Mocek: http://ladnebuty.xcl.pl
It seems like some of the text within your content are running off the screen. Can someone else please provide feedback and let me know if this is
happening to them too? This might be a issue with my browser because I've had this happen before.
Thanks
My web blog Fabian swierczewski: http://ladnebuty.vipower.pl
There's a lot of people that I think would really
enjoy your content. Please let me know. Cheers
Feel free to surf to my site: Aleksander Glinka: http://ladnespodnie.hekko24.pl
helpful information with us. Please stay us informed like this.
Thank you for sharing.
Feel free to visit my web page: Maksym
Wieczorkowski: http://ladnespodnie.098.pl
page which gives these kinds of stuff in quality?
Feel free to surf to my web site Sebastian Balinski: http://ladnespodnie.xcl.pl
Also visit my web page Saturnin Glodek: http://ladnabizuteria.hekko24.pl
you and find out what you wanted to eat tonight. This fat chick knows how to
fuck and it is true, women do get prettier at closing time is true.
Look at my blog post :: theus swingers: http://france.europeswingersclubs.review/provence-alpes-cote-d`azur/theus.html
- and married - and now happily in a relationship - i can tell you men chase us.
Feel free to surf to my page :: bessey-en-chaum e: http://france.europeswingersclubs.review/bourgogne/bessey-en-chaume.html
http://chloroquine-treatmentforcoronavirus.com/# - chloroquine sars
2 coronavirus in canada
chloroquine phosphate 250mg
- coronavirus arizona
coronavirus from snakes
Please be the individual that control your trading situation, do not fooled via market. Real estate will again come back up in favor and interest rates will likely rise in 2011 and/or 2012.
New search engine. - 1000 000
Most striving heard of trading, particularly New York Stock Exchange, and Trading forex isn't faraway from a. The difference is, is that Forex trading is the trading of currencies, not stocks. Furthermore, it has a much bigger volume than stock and bond markets combined! As with stocks, appeared a high-risk investment, and it can also show an very high return, easily doubling investments in talk time.